duminică, 17 iunie 2007

Deputatii au adoptat proiectul de lege numit "Ghilotina II"

20.07.2006 (BASA-business)

Toate actele legislative ce vizeaza activitatea de intreprinzator urmeaza a fi revizuite in conformitate cu proiectul de lege cu privire la principiile de baza si la mecanismul de reglementare a activitatii de intreprinzator, adoptat joi, in lectura a doua, de catre Parlament.

Procedura de revizuire urmeaza sa se incheie odata cu intrarea in vigoare a legii, adica peste un an si jumatate de la data publicarii acesteia. Din ziua intrarii in vigoare a acestei legi, actele administrative de reglementare a activitatii de intreprinzator nu vor putea fi aplicate si invocate.

Potrivit proiectului, autoritatile administrative vor fi obligate sa formeze grupuri de lucru si sa elaboreze, in termen de sapte luni, proiecte de legi pentru reglementarile necesare pentru activitatea de intreprinzator.


Documentul prevede ca procesul de executare a acestei legi va fi monitorizat de catre Comisia de stat pentru reglementarea activitatii de intreprinzator, care va prezenta semestrial rapoarte Parlamentului si Guvernului. Rezultatele sedintelor Comisiei vor fi plasate pe pagina web a Registrului actelor oficiale de reglementare a activitatii de intreprinzator.

Legea cu privire la revizuirea si optimizarea cadrului normativ de reglementare a activitatii de intreprinzator, numita "ghilotina", a fost lansata in februarie 2005. In total au fost examinate circa 800 de legi, hotarari ale Guvernului, regulamente, ordine ministeriale si departamentale, dintre care circa 350 au fost revizuite sau anulate.

Niciun comentariu: