miercuri, 29 august 2007

Vreau sa inregistrez o societate comerciala in forma de SRL


1)Alegerea genurilor de activitate se face conform Clasificatorului Activitatilor din Economia Moldovei (CAEM) care e divizat in diviziuni,grupe, clase, subclase.Care genuri se indica in statut?Care intra in clase sau subclase sau e posibil numai sa fac referinta la denumirea grupuli de activitate, astfel acoperind clasele si subclasele de activitate care ma intereseaza.
2) Cum inteleg pot sa vin cu statutul meu propriu (utilizind modelul care este pe site-ul Dvs) indeplinind datele necesare si va trebui sa-l autentific la notar.Este corect?
3) la CIS indeplinesc cererea-chestionar,prezint statutul, oare va trebui sa prezint si contract de constituire al SRL sau nu este necesar deja?
4) oare este necesar sa prezint la CIS si procesul verbal al sedintei asociatilor cu privire la numirea administratorului.
5) daca dupa inregistrarea SRL-lui voi hotari sa ma ocup cu genuri de activitate care sint supuse licentierii dar nu au fost incluse in statutul SRL in procesul inregistrarii oare va trebui sa fac modicari in statut ca sa obtin licenta respectiva sau dupa obtinerea licentei.


Răspuns:
Sectia Asistenta Inregistrari si Radieri, receptioneaza comenzile pentru inregistrarea intreprinderilor si organizatiilor. In cadrul sectiei se perfecteaza si documentele necesare acestor operatii(cu consultatiile de rigoare). bir.248. Pentru a perfecta actele de constituire a unei intreprinderi sau organizatii se prezinta: · buletinele de identitate ale fondatorilor - persoane fizice sau ale persoanelor imputernicite in temeiul legii; · buletinele de identitate ale viitorului administrator; · variante de denumire (la fondare intreprinderilor si organizatiilor cu statut de persoana juridica) In cazul in care pe numele unei persoane au fost inregistrate anterior intreprinderi care nu functioneaza si care nu au fost lichidate in modul stabilit de lege sau care au datorii la bugetul public national, persoanei in cauza i se refuza inregistrarea unei noi intreprinderi pina la inlaturarea circumstantelor mentionate. Taxa pentru inregistrare - S.R.L.;S.A.-250 lei (urgenta 500 lei) I.I.-54lei(urgenta 108 lei) Perfectarea actelor -108 lei (urgenta 216 lei) S.A.-306 lei (612lei) I.I.-54lei(urgenta 108 lei) Rezervarea denumirii - 39 lei Extras din Registru - 126 lei Publicarea in Buletinul Camerei Inregistrarii de Stat - 54 lei Aprobarea denumirii la Centrul de terminologie - 15 lei Stampila - 226 lei + 9 lei + 15 lei Taxa de timbru (0,5 % din marimea capitalului social), in cazul cind intreprinderea poseda capital social, se varsa la bugetul de stat Genurile de activitate pot fi alese din CAEM din pozitiile 5 si 6. In conformitate cu art. 61 CC al RM, societatea comerciala poate desfasura orice activitate neinterzisa de lege, chiar daca nu este prevazuta in actul de constituire. Persoana juridica poate practica anumite tipuri de activitati, a caror lista este stabilita de lege, doar in baza unui permis special (licenta). Dreptul persoanei juridice de a practica activitatea pentru care este necesara licenta apare in momentul obtinerii ei sau in momentul indicat in ea si inceteaza o data cu expirarea licentei daca legea nu prevede altfel. Actele de constituire pot fi perfectate atit de Dvs chit si de catre specialistii IS. Actul de constituire poate fi autentificat la un NOTAR DE STAT sau la registratorul CIS.

Niciun comentariu: